Gulgröt med inflammationsdämpande egenskaper

Nu när hösten drar igång och det blir kyligare ute är det väldigt gott med varm gröt på morgonen. Många grötrecept utan havregryn består ofta av någon form av nöt-mjöl, vilket det i sig inte är något fel på men även de är processade och jag tror att det allra bästa vore en gröt utan! 

Här har vi en! Den var helt klart lyckad i både konsistens och smak. Dessutom la jag in lite gurkmeja, därav den gula färgen. Gurkmeja har liksom ingefära antiinflammatoriska effekter, vilket inte kan vara dåligt efter denna helg med en del sötsaker som troligtvis irriterat mina tarmar litegranna. 

Jag slängde följande ingredienser i en kastrull:

  • 2 ägg 
  • 1 dl vätska (Jag fyllde 2/3 delar med vatten och tog den sista biten med grädde bara för smaken)
  • 1 msk smör
  • mellan 1/2 till 1 tsk fiberhusk 
  • salt, kanel, kardemumma och gurkmeja.
Låt allt koka upp till krämig konsistens! 
Denna måltid ger(exklusive topping):
77 % Fett, 18 % Protein, 6 % Kolhydrater
28g fett, 15g protein, 5g kolhydrater
329 kcal för den som är intresserad av detta. 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0