Fettgröt / Ketogröt

Testade för första gången en "Ketogröt" som innebär över 80% fett i portionen. Innan jag uteslöt spannmål och gluten var jag en tokälskare av havregrynsgröt, risgrynsgröt, mannagrynsgröt, ja alla sorters gröt! 
 
Denna påminner faktiskt om mannagrynsgröt och jag blev väldigt positivt överraskad. Nästa gång skall jag testa att utesluta fiberhusken då den fick något konstig konsistens, men smaken var sjukt god och den höjer framförallt inte mitt blodsockret och mättar betydligt bättre än min gamla havregrynsgröt! 
 
Ingredienser för denna portion:
  • 25g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kokosmjölk 
  • kanel, salt, kardemumma och vaniljpulver
348 kcal, 
5g kolhydrater
9g protein
33g fett
 
Utöver: Topping på blåbär, kokoschips, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och pumpafrö. 
 
Gör såhär: 
Smält smöret i en kastrull, rör ner mandelmjöl, fiberhusk, vatten, kokosmjölk och till sist ägget medan du vispar hårt. Låt det aldrig koka upp utan rör om medan det sjuder till en önskad konsistens. Smaksätt sist. 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0